SAVA MED, zdravstvene storitve in svetovanje, d.o.o.

O PODJETJU

O PODJETJU

Naša ambulanta družinske medicine, je ustanovljena novembra 2003, takrat še v okviru ZD dr. Adolfa Drolca Maribor, kot druga ambulanta družinske medicine v občini Duplek. Takrat se je mladi nadobudni specializant Vojislav Ivetić, dr. med. s pomočjo starejšega kolega Antona Kolarja Sluge, dr. med. podal na pot ustanavljanja druge ambulante.

V okviru tima naše ambulante v Dupleku, je od leta 2003 do 2006 z dr. Ivetićem, kot zdravstveni tehnik sodelovala Tatjana Kangler. Septembra 2006 pa je Tatjano Kangler zamenjala Lilijana Šoštar, zdrav. teh., ki že od takrat predstavlja glavni steber našega tima. Z opravljenim specialističnim izpitom dr. Ivetića in pridobitvijo naziva asistenta na Katedri za družinsko medicino je ambulanta leta 2007 postala tudi učna baza za študente Mariborske in Ljubljanske Univerze.

Ambulanta se je razvijala naprej. Prvega oktobra 2007 je postala zasebna ambulanta družinske medicine Sava s koncesijo na področju primarnega zdravstvenega varstva občine Duplek. S tem je ambulanta pridobila večjo svobodo strokovnega odločanja in boljšo organizacijo dela. Izpeljala se je posodobitev računalniškega omrežja, kar je omogočalo hitrejše in preglednejše delo. V prijaznem okolju ambulante  smo pacientom ponudili tudi izvajanje osnovnih laboratorijskih preiskav, kar je izredno pohitrilo diagnostični proces. Konec maja 2009 se je kolektivu pridružila Tina Dervarič dipl. med. sestra., takrat še študentka. Septembra 2011 smo postali ena izmed prvih ambulant družinske medicine v Sloveniji, ki je pridobila status referenčne ambulante. S tem smo začeli s pomočjo zaposlene diplomirane medicinske sestre, še bolj kakovostno skrbeti za naše bolnike, predvsem na področju preventive in spremljanja kroničnih bolnikov.

Januarja 2013 smo preoblikovali naš pravni status v SAVA MED, d.o.o. in s tem odprli možnost nadaljnjega razvoja. Z januarjem 2013 je ambulanta pridobila pooblastilo Ministrstva za zdravje RS za učno bazo za izvajanje specializacij. Posledično smo že s septembrom 2013 pridobili našega prvega specializanta družinske medicine Klemna Pašića, dr. med.. Leto dni kasneje pa se nam je pridružila še druga specializantka Nika Cehtl, dr. med..

SAVA MED, zdravstvene storitve in svetovanje, d.o.o.

NASLOV
Cesta k Dravi 8,
2241 Spodnji Duplek

E-MAIL
sprejem@savamed.si

TELEFON
+386 (02) 620 2490

Copyright by SAVA MED, d.o.o. 2019. All rights reserved.