OBRAVNAVA BOLNIKOV V AMBULANTAH MEDIKUS d.o.o. IN SAVA MED d.o.o V ČASU UMIRJANJA EPIDEMIJE (11.5.2020)

V ambulantah družinske medicine MEDIKUS d.o.o. in SAVA MED d.o.o. bomo obravnavali vse bolnike, ki bodo potrebovali zdravstveno oskrbo izbranega osebnega zdravnika. Zaradi varnosti bolnikov in zdravstvenih delavcev pa je potrebno obravnavo bolnikov prilagoditi na način, ki ga priporoča MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE (MZ) IN NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE (NIJZ).  S temi ukrepi bomo lahko VARNO poskrbeli za naše akutne in kronične bolnike in s tem zmanjšali tveganje potencialnega prenosa okužbe s SARS COV-2.

NAVODILA ZA SPREJEM BOLNIKA V AMBULANTO

  • Vsi bolniki (razen v primeru nujne medicinske pomoči) se morajo za obravnavo predhodno naročiti po telefonu ali elektronski pošti!
  • Do preklica je zaprt glavni vhod v ambulante, vstop pacientov v prostor ambulant je možen le po opravljeni triaži in na poziv zdravstvenega delavca!
  • Pred vstopom v čakalnico si mora bolnik namestiti zaščitno masko in si razkužiti roke ter upoštevati vsa navodila zdravstvenih delavcev.
  • Medicinska sestra ali osebni zdravnik pred prihodom bolnika opravi triažo po telefonu in bolnika ustrezno naroči. V primeru, da se lahko zdravstveni problem reši s svetovanjem po telefonu, bo zdravnik bolnika poklical in izvedel ustrezno svetovanje.
  • Bolniki bodo naročeni tako, da bodo v obravnavo sprejeti posamično in na ustrezni varnostni razdalji.
  • Pri vsakem bolniku se ob prihodu ponovno opravi sprejemna triaža s katero se bodo preverili simptomi in znaki bolezni Covid-19. Bolnike prosimo, da bodo pri odgovorih iskreni, saj bi sicer lahko ogrožali zdravstveno stanje vseh zdravstvenih delavcev in bolnikov.
  • V primeru, da bo pri bolniku podan sum na okužbo s SARS COV-19 bo zdravnik bolnika napotil v Covid ambulanto oz. na testiranje.

KONTAKTI ZA NAROČANJE IN OBRAVNAVO

V času nedelovanja ambulante družinske medicine lahko pacienti pokličejo ambulanto za splošno nujno medicinsko pomoč na tel. št. 02/333 18 09.

V primeru nujne medicinske pomoči pokličite telefonsko številko 112.

Spremenjen način dela bo prinesel nekaj organizacijskih težav in daljšo obravnavo bolnikov, zato vas prosimo za strpnost, dobro voljo in upoštevanje navodil. Naš cilj je zagotoviti varno in kakovostno zdravstveno obravnavo vsem našim bolnikom.

SAVA MED, d.o.o.
Doc. dr.  Vojislav Ivetić, dr. med.  spec.

MEDIKUS, d.o.o.
asist. Klemen Pašić, dr. med. spec.

SAVA MED, zdravstvene storitve in svetovanje, d.o.o.

NASLOV
Cesta k Dravi 8,
2241 Spodnji Duplek

E-MAIL
sprejem@savamed.si

TELEFON
+386 (02) 620 2490

Copyright by SAVA MED, d.o.o. 2019. All rights reserved.